Redactie
Redactie Tennis 30 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Sinner en Alcaraz bevechten plek in kwartfinales Madridse Masterstoernooi

Een finale tussen tennissers Jannik Sinner en Carlos Alcaraz blijft bij het masterstoernooi van Madrid nog altijd mogelijk. De nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst hadden het in de achtste finales allebei lastig, maar wonnen wel.

De Italiaan Sinner stond de openingsset af aan de Rus Karen Chatsjanov: 5-7 6-3 6-3. De Spanjaard Alcaraz, die het toernooi de laatste twee jaar won, verloor tegen de Duitser Jan-Lennard Struff de tweede set en had in de derde set een tiebreak nodig: 6-3 6-7 (5) 7-6 (4).

Alcaraz, die speelde met een ingepakte rechteronderarm, neemt het in de kwartfinales op tegen Andrej Roeblev. De Rus schakelde de Nederlander Tallon Griekspoor in twee sets uit. Sinner treft de Canadees Felix Auger-Aliassime, die in twee sets te sterk was voor de als vijfde geplaatste Noor Casper Ruud: 6-4 7-5.

Blessure

“Wat heb ik dit gemist, op naar de kwartfinales”, aldus Alcaraz, die daarmee doelde op de toernooien van Monte Carlo en Barcelona, die hij door een blessure aan zijn arm moest overslaan. “Het was moeilijk voor mij om met mijn emoties om te gaan. Ik ben blijven vechten, ook toen ik wedstrijdpunten onbenut liet.”

Sinner hoopt dat hij in het toernooi groeit. “Ik zat vandaag qua fysiek zeker niet op 100 procent. Morgen heb ik een vrije dag, die mij kan helpen er doorheen te komen”, zei de winnaar van de Australian Open.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP