Redactie
Redactie Tennis 30 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Swiatek bestormt opnieuw halve finale graveltoernooi Madrid

Iga Swiatek staat opnieuw in de halve eindstrijd van het graveltoernooi van Madrid. De als eerste geplaatste Poolse moest tegen de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia de eerste set afstaan, maar won wel: 4-6 6-0 6-2.

Swiatek is op jacht naar haar eerste eindzege in Madrid. Vorig jaar verloor de 22-jarige tennisster in de finale van Aryna Sabalenka uit Belarus. Voor een plek in de finale speelt Swiatek tegen Madison Keys. De Amerikaanse pakte tegen de Tunesische Ons Jabeur geen enkele game in de eerste set. Ook in de tweede set kwam ze op achterstand, maar ze wist de partij daarna toch nog volledig om te draaien: 0-6 7-5 6-1.

Swiatek won dit jaar al de toernooien van Indian Wells en het Qatar Open.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP