Redactie
Redactie Tennis 14 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Rafael Nadal enthousiast over terugkeer op tennisbaan Barcelona

Rafael Nadal geniet nu al volop van zijn terugkeer op de tennisbaan in Barcelona. “Ik ben de afgelopen twee jaar natuurlijk maar weinig bij toernooien geweest. Dus om hier al te zijn, mensen te zien en met andere tennissers te kunnen trainen maakt me gelukkig”, zei de twaalfvoudig winnaar bij de loting voor het toernooi van komende week. Het wordt pas zijn vierde toernooi sinds begin vorig jaar.

“Ik ben natuurlijk blij om hier te zijn. Barcelona is een plek waar ik veel plezier heb beleefd en waar ik delen van mijn leven heb doorgebracht,” zei Nadal, die het toernooi in eigen land in 2005 voor het eerst en in 2021 voor het laatst won.

De 37-jarige Nadal trainde zaterdagmiddag in Barcelona al met de Rus Andrej Roeblev, wat er soepel uitzag. De Spaanse 22-voudig grandslamwinnaar moest het na zijn uitschakeling in januari in Brisbane weer rustig aan doen door een nieuwe heupblessure. Hij miste de Australian Open en alle toernooien sindsdien. Ook in 2023 speelde Nadal maar twee toernooien door heupklachten.

Nadal begint het toernooi in Barcelona tegen de Italiaan Flavio Cobolli, de nummer 63 van de wereld die zestien jaar jonger is. In de tweede ronde wacht mogelijk de Australische nummer 11 van de wereld Alex de Minaur, terwijl een clash met zijn als eerste geplaatste landgenoot Carlos Alcaraz in de halve finale tot de mogelijkheden behoort.

Over anderhalve maand hoopt Nadal op Roland Garros zijn favoriete toernooi voor de vijftiende keer te winnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP