Redactie
Redactie Golf 14 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Golflegende Tiger Woods boekt persoonlijk slechtste score in Augusta

Golflegende Tiger Woods heeft een dag na het breken van een record bij de Masters in Augusta gezorgd voor een persoonlijk negatief record. Niet eerder noteerde de 48-jarige Amerikaan op een majortoernooi zo’n slechte ronde als zaterdag, van 82 slagen (tien boven par). Woods hoopte nog mee te doen om de titel, maar die hoop is nu vervlogen.

Vijftienvoudig majorwinnaar Woods oogde vermoeid na de 23 holes van vrijdag, toen hij voor de 24e keer op rij de ‘cut’ haalde in Augusta en zich plaatste voor de twee slotdagen van het toernooi. Dat lukte geen enkele andere golfer eerder. “Ik sloeg de bal gewoon op alle plekken waarvan ik weet dat ik ze niet moet slaan”, zei Woods zaterdag echter na zijn teleurstellende derde ronde, de slechtste van het veld.

Zijn landgenoot Scottie Scheffler greep in de voorlaatste ronde de leiding. Hij kwam tot 71 slagen (één onder par) en liet daarmee zijn landgenoten Max Homa en Bryson DeChambeau achter zich. Schefflers totaal is nu 209 (zeven onder par). De Amerikaan Collin Morikawa staat met één slag meer tweede, na een goede derde ronde van 69 slagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP