Redactie
Redactie Wielrennen 12 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Wielrenner Van den Berg debuteert zondag in Amstel Gold Race

Wielrenner Marijn van den Berg maakt zondag zijn debuut in de Limburgse heuvelklassieker Amstel Gold Race. De Nederlander is een van de kopmannen in de ploeg van EF Education-Easypost. De 24-jarige Van den Berg won onlangs de Franse rittenkoers Région Pays de la Loire Tour.

De andere twee beschermde renners in de ploeg zijn olympisch kampioen Richard Carapaz en Ben Healy, die vorig jaar tweede werd achter Tadej Pogacar.

“Ik ken alle beklimmingen en wegen. Dat gaat deze koers heel bijzonder maken”, zegt Van den Berg op de website van zijn ploeg. “Het wordt een zware koers, maar dat is denk ik perfect voor Ben. Ik wil erbij zitten als alles terugkomt, zodat we kunnen sprinten in een kleiner groepje. Maar de Amstel is een moeilijke koers om te voorspellen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP