Redactie
Redactie Wielrennen 28 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Carlos Rodríguez triomfeert in Ronde van Romandië, Nederlandse Tim van Dijke eindigt vierde

De Spanjaard Carlos Rodríguez heeft de Ronde van Romandië gewonnen. De slotrit, met start en finish in Vernier, was een prooi voor de Fransman Dorian Godon. Het was de tweede ritzege in Romandië voor de renner van Decathlon-AG2R.

Godon begon zijn sprint vroeg en bereikte onbedreigd de finish. De Italiaan Simone Consonni werd tweede, gevolgd door de Nieuw-Zeelander Dion Smith op de derde plaats. De Nederlander Tim van Dijke kwam als vierde over de finish.

De leiderstrui van Rodríguez (Ineos Grenadiers) kwam in de relatief vlakke rit niet in gevaar. De Rus Aleksandr Vlasov en de Duitser Florian Lipowitz, beiden van Bora-hansgrohe, eindigden op de tweede en derde plaats. Rodríguez is de opvolger van de Brit Adam Yates, die dit jaar als dertiende eindigde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP