Redactie
Redactie Wielrennen 21 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Van der Poel beslist komende week over wielerseizoen en Olympische Spelen

Wereldkampioen Mathieu van der Poel neemt komende week een beslissing over de rest van zijn wielerjaar. De 29-jarige Nederlander wil zijn goede voorjaar, dat hij afsloot met de derde plek in Luik-Bastenaken-Luik, even laten bezinken en zei voor de camera van de NOS volgende week bekend te maken wat zijn plannen zijn voor onder meer de Olympische Spelen.

Tijdens de Spelen van Parijs wil Van der Poel het liefst zowel op de mountainbike als op de wegfiets deelnemen. In dat geval lijkt deelname aan de Tour uitgesloten. “Het kan voor mij alle kanten op, maar ik wil niet twee dingen half doen. Daarbij is de wegrace in Parijs voor mij een unieke kans op een parcours dat me zeker ligt”, zei de Nederlander daar in februari over, na het veroveren van zijn zesde wereldtitel in het veldrijden.

Op de weg won Van der Poel dit voorjaar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Mijn voorjaar is zeker geslaagd. Ik ga nu rusten”, gaf de renner van Alpecin-Deceuninck aan na afloop van Luik-Bastenaken-Luik.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP