Redactie
Redactie Andere sporten 22 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Ledecka wint Super-G, Gut-Behrami verzekert eindzege wereldbeker

Skiester Ester Ledecka heeft bij de wereldbekerfinale in het Oostenrijkse Saalbach de super-G gewonnen. De olympisch kampioene van 2018 uit Tsjechië boekte daarmee haar vierde wereldbekerzege en de eerste van dit seizoen.

Ledecka hield de Italiaanse Federica Brignone op 0,28 seconden achterstand. Kasja Vickhoff Lie uit Noorwegen eindigde als derde.

De Zwitserse Lara Gut-Behrami, die zevende werd in Saalbach, legde beslag op de eindzege in de wereldbeker super-G.

Rogentin

De Zwitserse skiester had zondag al de algemene wereldbeker opgeëist. Eerder stelde de 32-jarige skiester ook de wereldbeker reuzenslalom al veilig. Gut-Behrami won dit seizoen vier reuzenslaloms, drie super-G’s en een afdaling. In 2016 pakte ze voor het eerst de eindzege in de algemene wereldbeker.

Bij de mannen was de Zwitser Stefan Rogentin verrassend de beste in de laatste super-G van het seizoen. De 29-jarige Zwitser behaalde zijn eerste grote overwinning. Rogentin eindigde voor zijn landgenoten Loïc Meillard en Arnaud Boisset.

Eindzege Odermatt

Marco Odermatt, eveneens uit Zwitserland, eindigde als vijfde. Die klassering was voldoende om net als vorig jaar de eindzege in de wereldbeker super-G veilig te stellen. Eerder schreef hij ook al zijn derde eindoverwinning in de algemene wereldbeker op zijn naam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP