Redactie
Redactie Autosport 22 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Alexander Albon vervangt Logan Sargeant in Grote Prijs van Australië

Logan Sargeant moet zijn Formule 1-auto van Williams afstaan aan teamgenoot Alexander Albon in de Grote Prijs van Australië. De teamleiding van de Britse renstal heeft deze beslissing genomen omdat het beschadigde chassis van de auto van Albon niet kan worden gerepareerd en Williams geen reservechassis voorradig heeft in Melbourne.

Williams kiest ervoor Albon te laten rijden in de enige overgebleven auto. De Thai presteerde in de eerste twee races van dit jaar beter dan Sargeant en veroverde vorig jaar 27 van de 28 WK-punten voor de renstal.

Albon crashte vrijdag in de eerste vrije training en kwam in de tweede training niet meer in actie. Monteurs hebben geprobeerd het beschadigde chassis te herstellen, maar dat is niet gelukt. Sargeant kwam de twee trainingen zonder schade door.

Reactie Sargeant

“Dit is het moeilijkste moment dat ik me kan herinneren in mijn carrière en het is absoluut niet gemakkelijk, maar ik ben hier volledig voor het team en schik me in dit besluit”, zegt de jonge Amerikaan.

“Het is eigenlijk ondenkbaar in de huidige Formule 1 om geen reservechassis te hebben, maar het weerspiegelt de problemen die we afgelopen winter hebben gehad om het chassis voor de nieuwe auto op tijd klaar te hebben”, lichtte teambaas James Vowles toe, “Logan zou niet moeten lijden onder een fout die hij niet heeft gemaakt, maar iedere race telt en we moeten met in potentie de beste rijder punten zien te scoren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP