Redactie
Redactie Tennis 29 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Alcaraz komt niet voorbij kwartfinale masters Miami tegen Dimitrov

Tennisser Carlos Alcaraz heeft de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami niet overleefd. De als eerste geplaatste Spanjaard verloor in twee sets van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-2 6-4.

Door de nederlaag kan de 20-jarige Alcaraz de zogenoemde ‘Sunshine Double” winst van de masterstoernooien van Indian Wells en Miami, vergeten. Hij had negen duels op een rij gewonnen.

“Om van hem te winnen, moet je op je best spelen, zo is het nu eenmaal”, zei Dimitrov, die koos voor een agressieve speelstijl, op de persconferentie. “Ik kwam heel gefocust de wedstrijd in en ik denk dat het heel duidelijk was wat ik moest doen. Soms is eenvoud geniaal. Het is heel, heel moeilijk om het te doen, vooral als je tegen zo’n tegenstander speelt, maar ik kon het spel echt dicteren. Over het algemeen denk ik dat het een heel goede wedstrijd was van mijn kant en ik ben blij dat ik het in twee sets heb afgemaakt.”

Schreeuwde

Dimitrov sloeg 24 winners. Zijn agressieve aanpak bezorgde hem een 6-2 4-1 voorsprong, maar Alcaraz kwam in de tweede set terug tot 4-4. Bij 5-4 wist Dimitrov de nummer 2 van de wereld te breken. Na ruim anderhalf uur had de 32-jarige Bulgaar de zege binnen omdat Alcaraz een forehand buiten de lijnen sloeg. Dimitrov schreeuwde het uit van blijdschap.

De als elfde geplaatste Dimitrov neemt het in de halve finale op tegen de als vierde geplaatste Duitser Alexander Zverev. Die versloeg eerder donderdag de Hongaar Fabian Marozsan in twee sets: 6-3 7-5.

Alcaraz gaat zich nu voorbereiden op het gravelseizoen. Vanaf 7 april staat het masterstoernooi van Monte Carlo op het programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP