Redactie
Redactie Wielrennen 4 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Arvid de Kleijn wint tweede etappe Parijs-Nice in massasprint

Wielrenner Arvid de Kleijn heeft de tweede etappe van Parijs-Nice gewonnen. De 29-jarige Nederlander van Tudor Pro Cycling Team was na een grotendeels vlakke rit over ruim 177 kilometer van Thoiry naar Montargis de snelste in de massasprint.

Laurence Pithie uit Nieuw-Zeeland werd tweede, voor de Nederlanders Dylan Groenewegen en Danny van Poppel. Pithie nam na zijn tweede plaats de leiderstrui over van de Nederlander Olav Kooij van Visma – Lease a Bike, de winnaar van de eerste etappe.

Voor De Kleijn was het na vier tweede plaatsen zijn eerste zege op World Tour-niveau. “Het betekent heel veel voor mij”, zei hij na afloop in een flashinterview. “Ik was aan het jagen op die zege, nadat ik een paar keer dichtbij ben geweest. Mooi om dan zo te winnen na een fantastische teamprestatie. We bleven erg kalm en mijn ploeggenoten trokken perfect de sprint voor mij aan.”

Ploegentijdrit

“We zetten als team nog steeds stappen en ik persoonlijk ook. Ik ben dan wel iets ouder, maar ik verbeter nog steeds elk jaar”, aldus De Kleijn, die sinds vorig jaar voor Tudor rijdt.

De renners deden het de hele dag rustig aan. De Duitser Jonas Rutsch, de drager van de bolletjestrui, en zijn Franse concurrent Mathieu Burgaudeau streden op de bergpunten, maar zij werden daarna snel weer ingelopen. Ook de Nederlander Pascal Eenkhoorn (Lotto-Dstny) reed even vooruit, maar hij liet zich na 15 kilometer weer terugzakken.

Dinsdag is er een ploegentijdrit van bijna 27 kilometer in Auxerre. De Franse rittenkoers duurt tot en met zondag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP