Redactie
Redactie Wielrennen 25 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Wout van Aert sprint naar overwinning in Belgische wielerkoers

Wout van Aert heeft de Belgische wielerkoers Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. De Belg van Visma – Lease a Bike was in de sprint de snelste voor zijn landgenoot Tim Wellens en de Spanjaard Oier Lazkano. Het drietal had meer dan 70 kilometer voorop gereden.

Op zo’n anderhalve minuut won de Fransman Christophe Laporte, ploeggenoot van Van Aert, de sprint van de achtervolgende groep. De Nederlander Nils Eekhoff (dsm-firmenich PostNL) werd vijfde. Zaterdag had de Sloveen Jan Tratnik Visma – Lease a Bike al de zege bezorgd in de Omloop Het Nieuwsblad.

Op de Mont Saint-Laurent versnelde Van Aert. Hij kreeg de Nieuw-Zeelander Laurence Pithie, Wellens en Lazkano mee. Op de Côte de Trieux moest Pithie zijn metgezellen laten gaan. Hij kreeg gezelschap van Visma – Lease a Bike’s Amerikaan Matteo Jorgenson en de Sloveen Matej Mohoric, maar zij lagen op een kleine 50 kilometer voor de finish al meer dan 2 minuten achterop en werden nog achterhaald door een grotere groep.

Goede metgezellen

Het drietal voorop werd nooit teruggezien. “Het waren twee goede metgezellen en de wind in de finale stond ook in ons voordeel”, vertelde Van Aert in het flashinterview na afloop. “Ik wist dat het op deze manier kon. Al had ik niet verwacht dat we met zo’n kleine groep zouden zijn. Met drie is het wat moeilijker om de anderen te verrassen.”

Van Aert durfde op zijn sprint te vertrouwen en had niet al te veel moeite zijn medevluchters te verslaan. Voor de 29-jarige Belg was het, een dag na zijn derde plaats in de Omloop, zijn tweede overwinning van het seizoen. Eerder deze maand won hij al een rit in de Ronde van de Algarve.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP