Redactie
Redactie Schaatsen 25 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Isabel Grevelt pakt eerste sprinttitel op NK Schaatsen in Heerenveen

Schaatsster Isabel Grevelt is in Heerenveen voor het eerst in haar loopbaan Nederlands kampioene sprint geworden. Grevelt (21) won de afsluitende 1000 meter in een tijd van 1.15,06 en hield daarmee in het eindklassement Marrit Fledderus net achter zich. Die kwam tot een tijd van 1.15,08. Chloé Hoogendoorn werd derde op de slotafstand: 1.15,85.

Grevelt, die rijdt voor het gewest Friesland, had in het eindklassement een voorsprong van 0,24 seconde op Fledderus. Dione Voskamp eindigde als derde.

Grevelt verdiende met haar titel het enige nog beschikbare ticket voor het WK, over twee weken in Inzell. Jutta Leerdam en Femke Kok waren al geplaatst voor dat WK en deden niet mee in Thialf.

Zenuwen

Nadat Fledderus in actie was gekomen, was het de beurt aan Grevelt. “Ik merkte dat ik toch wel wat last van zenuwen had. Het was best moeilijk om daar mee om te gaan, zeker toen zij zo’n scherpe tijd had neergezet”, vertelde de uit Petten afkomstige schaatsster bij de NOS. Tijdens haar race hield ze het scorebord in de gaten. “Ik kijk altijd stiekem en zag dat ik achter lag. Maar ik wist ook dat ik een goede laatste ronde kan rijden.”

Eenmaal gefinisht waren er even tranen. “Ook van de spanning, het was best emotioneel.” Aan haar WK-ticket hechtte ze veel waarde. “Die titel is mooi, maar de besten waren er niet. Al is voor het eerst een titel pakken bij de senioren ook wel weer heel bijzonder.” Grevelt weet nog niet of er nu aanbiedingen komen van commerciële ploegen. “Ik heb in ieder geval nog geen gesprekken gehad. Ik heb een ontzettend mooie tijd gehad bij het gewest, maar ik denk wel dat dit de tijd is om mijn vleugels uit te slaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP