Redactie
Redactie Zwemmen 15 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Schouten verbreekt opnieuw Nederlands record op WK zwemmen in Doha

Zwemster Tes Schouten heeft op de WK in Doha gezorgd voor het tweede Nederlandse record van de avond. Na Marrit Steenbergen op de 100 meter vrije slag plaatste de 23-jarige Bodegraafse zich op de 200 meter schoolslag met een nieuwe toptijd als eerste voor de finale van vrijdag. Schouten was met 2.21,50 twee honderdsten van een seconde sneller dan haar vorige record van oktober vorig jaar.

Schouten pakte eerder deze week al verrassend het zilver op de 100 meter schoolslag. Op de dubbele afstand is ze ook kansrijk, wat ze vorig jaar al bewees met WK-brons in Japan. Vrijdag na 17.00 uur gaat Schouten op voor haar derde WK-medaille.

De pupil van trainer Mark Faber heeft daarbij geen last van de Zuid-Afrikaanse wereldkampioene Tatjana Schoenmaker. Zij slaat het toernooi over met het oog op de Olympische Spelen. De Amerikaanse Kate Douglass, de nummer 2 van vorig jaar, lijkt Schoutens belangrijkste concurrente. Zij zwom in de halve finales de tweede tijd (2.23,17) en scherpte afgelopen maand al haar persoonlijk record aan tot 2.19,30.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP