Redactie
Redactie Zwemmen 15 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Amerikaan Van Westering op weg naar WK-finale 200 meter rugslag

De voor Nederland zwemmende Amerikaan Kai van Westering heeft zich met een tijd dicht bij het nationaal record geplaatst voor de WK-finale van de 200 meter rugslag. Het 20-jarige talent was met de zevende tijd van de halve finales (1.56,91) weer wat sneller dan donderdagochtend. Toen plaatste hij zich met een nieuw persoonlijk record van 1.57,29 voor het eerst voor de Olympische Spelen.

Het Nederlands record staat sinds 2009 op naam van Nick Driebergen (1.56,85).

De Amerikaan Jack Aikins plaatste zich als eerste voor de finale en lijkt daarmee iets verder dan de in Frans Baskenland opgegroeide Van Westering. De WK-debutant denkt zelf dat hij kan meedoen om de podiumplekken. “Ik ga heel goed op de adrenaline die bij een finale komt kijken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP