Redactie
Redactie Zwemmen 11 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Korstanje snelste in kwalificatie WK zwemmen voor halve finales vlinderslag

Nyls Korstanje heeft zich bij de WK zwemmen in Doha verrassend als snelste geplaatst voor de halve finales van de 50 meter vlinderslag. Met zijn 23,02 maakt de nummer 12 van vorig jaar zeker kans op het podium, zei de 25-jarige Nederlander zelf in een eerste reactie. “Over deze race heb ik niks te klagen. Ik vind het fijn dat de kop er nu af is. Ik heb de afgelopen nachten slecht geslapen door een verkoudheid, maar dat is dus blijkbaar maar een gevoel.”

Door de naderende Olympische Spelen is ook op de 50 vlinder het deelnemersveld in Doha niet al te sterk. Van de top 6 van de afgelopen WK is alleen vicewereldkampioen Diogo Ribeiro weer van de partij. De Portugese favoriet voor goud kwam in de series tot de gedeeld vijfde tijd (23,18). De Amerikaan Michael Andrew werd tweede op 1 honderdste van een seconde van Korstanje.

De halve finale is zondag na 17.00 uur, de finale maandagavond.

Opwarmertje

Voor Korstanje is het niet-olympische nummer eigenlijk niks meer dan een opwarmertje voor de 100 meter vlinderslag van later in het toernooi. De Nijmegenaar werd vorig jaar in Japan vijfde op de olympische afstand en is door het ontbreken van de gehele top 4 nu een serieuze titelkandidaat. “En dat wil ik ook zijn, maar die ranglijsten zeggen nog niks. Iedereen in de finale kan wereldkampioen worden.”

Zijn verkoudheid zal hem op jacht naar zijn eerste wereldtitel waarschijnlijk niet in de weg zitten. “Die is over zijn piek heen, dus hopelijk heb ik het net op tijd achter de rug.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP