Redactie
Redactie Zwemmen 11 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Kamminga en Corbeau naar WK-finale 100 meter schoolslag

Arno Kamminga en Caspar Corbeau strijden maandag mee om de WK-medailles op de 100 meter schoolslag. Titelkandidaat Kamminga zwom in de halve finales naar de derde tijd (58,87), de 22-jarige Corbeau ging als zesde door naar de finale (59,33). Olympisch kampioen Adam Peaty was de snelste in 58,60.

Kamminga deelde op de afgelopen WK in Japan het zilver met Nicolò Martinenghi uit Italië en de Amerikaan Nic Fink op dit nummer. Zij plaatsen zich met 59,13 en 58,87 ook in Doha voor de finale. Wereldkampioen Qin Haiyang uit China slaat deze WK over met het oog op de Olympische Spelen.

De finale van de 100 school is maandag vlak na 17.00 uur.

Genieten

Kamminga en Corbeau waren tijdens de halve finale allebei ook aan het genieten. Kamminga (28): “Ik vind het gewoon geweldig om naast Adam te racen en al die andere mannen. Dat haalt het beste in mij naar boven.”

Corbeau stond op een WK nog niet eerder in de finale van dit nummer. “Daar ga ik dus zeker van genieten. Het is ook warmdraaien voor de 200 meter schoolslag. Dat is mijn specialiteit, de 100 is ook gewoon een beetje voor de lol”, aldus de geboren Amerikaan, die sinds afgelopen zomer in Amsterdam traint.

Steenbergen

Ook Marrit Steenbergen zwemt maandagavond om de medailles. Zij plaatste zich als zesde (2.11,23) voor de finale van de 200 meter wisselslag. De Amerikaanse Kate Douglass was in de halve eindstrijd opnieuw oppermachtig (2.08,41) en is de absolute favoriete voor het goud.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP