Redactie
Redactie Zwemmen 15 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Corbeau en Kamminga feilloos naar finale 200 meter schoolslag op WK

Caspar Corbeau en Arno Kamminga hebben in de series van de 200 meter schoolslag geen fout gemaakt in de jacht op een gouden WK-medaille. De ploeg- en landgenoten zwommen respectievelijk de vierde (2.10,85) en achtste tijd (2.11,22). De Fin Matti Mattsson was de snelste in 2.09,15.

De 200 meter is de specialiteit van Corbeau (22). De afgelopen maanden heeft hij Kamminga, winnaar van olympisch zilver op dit nummer, regelmatig geklopt. Het hele podium van de vorige WK is niet aanwezig met het oog op de naderende Olympische Spelen.

Kamminga stelde maandag op de 100 meter schoolslag in Doha teleur met de vijfde plek, na op de vorige twee WK’s nog het zilver te hebben bemachtigd. Woensdag kreeg de 28-jarige Katwijker een volgende tegenvaller te incasseren, toen de kansrijke gemengde estafetteploeg op de 4×100 meter wisselslag werd gediskwalificeerd.

Concurrent

Na de 100 school had Kamminga al de “pestpleuris” in zijn lijf, een gevoel dat na het missen van de estafettefinale nog even terugkwam. “Dat was echt niet leuk. Zilver had er 100 procent ingezeten. En dan door zoiets lulligs mis je de finale. Een juniorenfout die je niet mag maken op dit niveau”, zei Kamminga streng over het te lang op de rug zwemmen door Kira Toussaint. “Maar ik heb dat gevoel nu omgezet en ben opgeladen voor de 200.”

Kamminga noemt trainingsmaat Corbeau “een van de grote concurrenten”. Ook de geboren Amerikaan houdt serieus rekening met zijn vriend, maar sluit ook de Amerikaan Jake Foster niet uit. “Hij is vier jaar mijn huisgenoot geweest, dus ik wil hem natuurlijk ook verslaan.” Het talent hecht niet veel waarde aan het feit dat hij van alle deelnemers de snelste man is sinds de laatste WK. “Iedereen kan de race van zijn leven hebben.”

De halve finales zijn donderdag na 17.00 uur, de strijd om de medailles volgt vrijdagavond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP