Redactie
Redactie Tennis 26 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Van de Zandschulp verslaat Fransman, gaat door naar tweede ATP-ronde in Dubai

Botic van de Zandschulp heeft verzekerd van een plek in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Dubai. De nummer 75 van de wereld versloeg de Fransman Adrian Mannarino met 7-6 (3) 7-5. Mannarino, de mondiale nummer 19, was als zesde geplaatst.

Na een uur en 53 minuten benutte Van de Zandschulp zijn eerste wedstrijdpunt na een misser van Mannarino met zijn backhand. De Nederlander forceerde daarmee de eerste servicebreak van de tweede set.

In de eerste set stond Van de Zandschulp met 3-1 voor, maar hij gaf de break voorsprong uit handen. Hij pakte bij 5-5 opnieuw een break, maar verzuimde bij 6-5 de set uit te serveren. In de tiebreak, waarin hij snel uitliep naar 3-0, was hij duidelijk de betere speler.

Derde zege

“Ik ben erg blij, de condities waren erg zwaar. Er stond veel wind”, zei de Veenendaler na afloop op de baan. “Ik heb wat lastige lotingen gehad begin dit jaar en heb niet veel gewonnen. Daarom is iedere overwinning goed voor het zelfvertrouwen.”

Voor Van de Zandschulp (28) is het pas de derde zege van het jaar op de ATP Tour. Alleen in Auckland en Hongkong wist hij in januari een wedstrijd te winnen.

Van de Zandschulp neemt het in de tweede ronde op tegen de Amerikaan Sebastian Korda, die eerder op de dag de Rus Pavel Kotov met 6-0 6-2 kansloos liet. Vorig jaar haalde de Nederlander de laatste acht in de Verenigde Arabische Emiraten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP