Redactie
Redactie Wielrennen 8 december 2023
Leestijd: 1 minuut

Wielerploeg Lidl-Trek contracteert Deens wielertalent Albert Philipsen

De Amerikaanse wielerploeg Lidl-Trek heeft het Deense wielertalent Albert Philipsen gecontracteerd. De 17-jarige renner gaat vanaf 2025 voor het team fietsen.

Philipsen won dit seizoen de wereldtitel bij de junioren op de WK in Glasgow. Ook won hij goud bij het Europees kampioenschap op de weg. Daarnaast veroverde het multitalent op de fiets deze beide titels ook op de mountainbike. Komend jaar blijft Philipsen nog rijden voor het juniorenteam Tscherning Cycling Academy. In 2025 sluit hij aan bij de ploeg uit de World Tour.

Philipsen stond bij diverse ploegen in de belangstelling, maar hij zei het beste gevoel te hebben bij Lidl-Trek. “Ik wilde kiezen voor een team dat mij het best kan helpen bij mijn ontwikkeling als renner. Het enthousiasme en de passie van de mensen bij dit team zijn groot, maar ze willen zeker niet veel druk op mijn schouders leggen. Ik krijg hier ook de kans om mij op de diverse disciplines te blijven richten. Ik kijk ernaar uit om mij straks bij deze ploeg aan te sluiten”, aldus Philipsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP