Redactie
Redactie Tennis 8 december 2023
Leestijd: 1 minuut

Botic van de Zandschulp bevestigt deelname aan ABN AMRO Open

Botic van de Zandschulp heeft zijn deelname aan het ABN AMRO Open in Rotterdam toegezegd. Vorige week maakte het grootste tennistoernooi van Nederland de komst van Tallon Griekspoor al bekend.

“Het is een luxesituatie voor het Nederlandse tennis om twee spelers in de top 50 te hebben. We hebben recent weer kunnen genieten van het Nederlandse Daviscup-team op het allerhoogste niveau, waar Botic een goed resultaat neerzette”, aldus toernooidirecteur Richard Krajicek. “Voor het ABN AMRO Open is het ook een voordeel dat ze het zo goed doen. We vinden het belangrijk om minimaal twee spelers uit eigen land met de wereldtop te laten strijden.”

Van de Zandschulp (28) is de nummer 50 van de wereld. Begin dit jaar haalde hij de tweede ronde in Ahoy. Hij verloor met 6-2 6-2 van de Rus Daniil Medvedev, de uiteindelijke kampioen, die volgend jaar opnieuw van de partij is in Rotterdam. Krajicek heeft ook Jannik Sinner, Andrey Rublev, Holger Rune en Félix Auger-Aliassime vastgelegd.

De 51e editie van het ABN AMRO Open duurt van 12 tot en met 18 februari. Het nieuwe tennisseizoen begint eind december.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP