Redactie
Redactie Vechtsport 3 december 2023
Leestijd: 1 minuut

Judoka Korrel verovert brons op Grand Slam Tokio

De Nederlandse judoploeg heeft de op de laatste dag van de Grand Slam van Tokio twee bronzen medailles bemachtigd. Michael Korrel won de medaille in de klasse tot 100 kilogram, Joanne van Lieshout pakt de plak in de klasse tot 63 kilogram.

Korrel won de medaille na een lang gevecht met Gonchigsuren Batkhuyag uit Mongolië. Pas in de extra tijd wist Korrel een waza-ari te scoren. Het was al zijn derde medaille op een grand slam dit jaar. Korrel won goud in Parijs en zilver in Tel Aviv.

De Europees kampioen van 2022 bereikte de strijd om het brons door in de herkansingen te winnen van de Japanner Aaron Wolf. Een andere Japanner, Dota Arai, had hem afgehouden van een plek in de halve finales.

Van Lieshout

De 21-jarige Van Lieshout nam in de strijd om het brons haar Portugese tegenstander Barbara Timo in een armklem en won daarmee met een ippon. De tweevoudig wereldkampioene bij de junioren miste rechtstreekse plaatsing voor de halve finales na een nederlaag tegen de Japanse Kirari Yamaguchi, maar herstelde zich in de herkansing met een zege op de Canadese Catherine Beauchemin-Pinard.

Guusje Steenhuis reikte in de klasse tot 78 kilogram tot de herkansingen, maar daarin verloor ze van de Japanse Mizuki Sugimura en was de kans op een bronzen medaille verkeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP