Redactie
Redactie Wielrennen 19 november 2023
Leestijd: 2 minuten

Lars van der Haar verliest wereldbekerleiding na nederlaag tegen Belg Iserbyt

Veldrijder Lars van der Haar heeft zijn leidende positie in de wereldbeker moeten afstaan. De vierde cross uit de reeks werd in het Franse Troyes gewonnen door de Belg Eli Iserbyt. Woudenberger Van der Haar eindigde na een sterke start als tweede.

De derde plaats was voor Joris Nieuwenhuis, de Achterhoeker die zaterdag de beste was in de Superprestigecross van Merksplas.

Iserbyt was in het begin van de wedstrijd nog teruggevallen door een lekke band. Halverwege sloot hij aan bij de eenzame koploper Van der Haar, om de Nederlander vervolgens achter zich te laten. Het was de vierde zege van het seizoen voor Iserbyt.

Lekke band

De Belg reed in Troyes naar eigen zeggen een van zijn beste wedstrijden van dit seizoen. “Die lekke band in het begin was even een tegenslag, maar ik had goede benen. Ik vond al snel het juiste spoor en toen ik Lars had bijgehaald en zag dat hij van fiets wisselde, heb ik even doorgetrokken”, vertelde de renner van Pauwels Sauzen – Bingoal. “Lars was vandaag een sterke tegenstander.”

Van der Haar, vorige week in de wereldbekercross van Dendermonde ook al tweede achter zijn landgenoot Pim Ronhaar, baalde. “Ik voelde me goed vandaag en heb er alles aan gedaan. Ik kwam al vroeg alleen voorop en had daarom wat moeite om de juiste lijn te vinden”, keek de crosser van Baloise Trek Lions terug. “Bij die fietswissel ging het mis en nam Eli afstand. Ik denk dat ik op waarde ben geklopt, maar het doet wel zeer.”

Drie Nederlanders in top 5

Lang reed de Belg Gerben Kuypers als derde achter het duo dat er duidelijk bovenuit stak. Maar Nieuwenhuis passeerde hem nog in de slotronde. Ryan Kamp was op de vijfde plaats de derde Nederlander in de top 5. Ronhaar, vorige week de verrassende winnaar in Dendermonde, eindigde ditmaal slechts als zeventiende.

Iserbyt start volgende week in Dublin als leider in het wereldbekerklassement. Hij heeft 1 punt voorsprong op Van der Haar. Ronhaar staat derde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP