Redactie
Redactie Schaatsen 19 november 2023
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse schaatssters pakken goud op teamsprint wereldbeker Beijing

De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Beijing goud gepakt op het onderdeel teamsprint. Helga Drost, Naomi Verkerk en Antoinette Rijpma-de Jong kwamen tot een tijd van 1.27,74 en waren daarmee sneller dan de schaatssters van Canada en Polen.

Het Nederlandse team was een gelegenheidstrio. Door ziekte van sprintsters als Marrit Fledderus en Femke Kok werd Rijpma-de Jong op het laatste moment aan het team toegevoegd. Met haar sterke slotronde maakte de 28-jarige Friezin het verschil en dook ze onder de tijd van Canada. In de laatste rit kwamen de schaatssters van China en Verenigde Staten niet aan de tijd van het team van bondscoach Rintje Ritsma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP