Redactie
Redactie Tennis 18 november 2023
Leestijd: 1 minuut

Schouderblessure houdt Andy Murray weg van Davis Cup Finals

Tennisser Andy Murray heeft zich afgemeld voor de Britse ploeg die komende week deelneemt aan de Davis Cup Finals in Málaga. De voormalig nummer 1 van de wereld heeft last van een schouderblessure, die meteen ook het einde van zijn seizoen betekent.

Murray leidde Groot-Brittannië naar het eindtoernooi, nota bene op de dag dat zijn oma werd begraven. In de kwartfinales nemen de Britten het op tegen Servië met Novak Djokovic.

“Ik heb een lichte schouderblessure opgelopen, wat betekent dat ik niet kan deelnemen aan de Davis Cup”, meldde Murray in een verklaring. “Ik baal ervan dat ik geen deel kan uitmaken van het team, maar mijn focus ligt nu op revalideren en me voorbereiden op het nieuwe seizoen.”

Murray (36) brak eerder deze maand voor de derde keer met zijn coach Ivan Lendl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP