Redactie
Redactie Voetbal 8 oktober 2023
Leestijd: 2 minuten

FC Barcelona sleept punt binnen na recordgoal van 16-jarige Yamal

FC Barcelona is ondanks een recordtreffer van talent Lamine Yamal niet verder gekomen dan een 2-2-gelijkspel bij Granada. De landskampioen keek door tegentreffers in de 1e en 29e minuut tegen een 2-0-achterstand aan, waardoor de eerste competitienederlaag van het seizoen dichtbij was. Sergi Roberto bezorgde de ploeg van trainer Xavi in de slotfase alsnog een punt.

Yamal maakte in de blessuretijd van de eerste helft de aansluitingstreffer namens Barça. Met zijn 16 jaar en 87 dagen werd de Spaans international daarmee de jongste doelpuntenmaker ooit in La Liga. Dat record was in handen van Fabrice Olinga, die in 2012 scoorde namens Málaga toen hij 16 jaar en 98 dagen oud was.

De geblesseerden Frenkie de Jong en Robert Lewandowski ontbraken zondagavond in Granada. Barça kon eigenlijk niet slechter aan de wedstrijd beginnen. Na te hebben afgetrapt leed de uitploeg al snel balverlies, waar Granada via de Spanjaard Bryan Zaragoza binnen 17 seconden van profiteerde. Zijn inzet leek niet onhoudbaar voor doelman Marc-André ter Stegen.

Voorsprong

Granada-speler Zaragoza verdubbelde na een klein half uur de voorsprong door na een counter rustig te blijven in het strafschopgebied. Dankzij een intikker van Yamal kreeg Barcelona vlak voor rust toch nog meer hoop op een goed resultaat. De aanvaller werd een maand geleden in de interland tegen Georgië ook al de jongste doelpuntenmaker ooit van de Spaanse nationale ploeg.

Barcelona was logischerwijs meer in de aanval in het zuiden van Spanje, maar een treffer bleef lange tijd uit. Op aangeven van Alejandro Balde tikte invaller Roberto in de 85e minuut de gelijkmaker binnen. De spelers van Granada vonden dat daar een overtreding aan vooraf was gegaan. In de extra tijd waren het de spelers van Barcelona die klaagden, omdat de 3-2 van João Félix werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Zo liep Barça voor het tweede achtereenvolgende uitduel in La Liga averij op. Op Mallorca werd het eind vorige maand ook 2-2. De Catalanen staan nu derde met 3 punten achterstand op koploper Real Madrid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.