Redactie
Redactie Voetbal 8 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Fiorentina klimt naar derde plek in Italiaanse competitie na winst op Napoli

Fiorentina is na een 3-1-overwinning bij Napoli gestegen naar de derde plek in de Italiaanse competitie. Die deelt de ploeg van trainer Vincenzo Italiano nu met Juventus.

Napoli en Fiorentina speelden allebei met een hoge intensiteit. In minuut 7 kwam Fiorentina op voorsprong. Na een goede voorzet vanaf rechts schoot Josip Brekalo de bal vanuit een moeilijke hoek binnen: 0-1.

Regerend kampioen Napoli voerde het tempo vervolgens verder op. Vlak voor rust werd Victor Osimhen neergehaald in het strafschopgebied en ging de bal op de stip. Diezelfde Osimhen benutte de strafschop.

Na rust kreeg Napoli moeilijk de controle en was het weinig sprankelend. Fiorentina speelde sterk en bleef kansen creëren. Na ruim een uur belandde de bal met wat toeval voor de voeten van Giacomo Bonaventura, die de ploeg uit Florence weer op voorsprong zette: 1-2. In blessuretijd maakte Nicolas Gonzalez er nog 1-3 van.

AC Milan staat met 21 punten aan kop in Italië, gevolgd door rivaal Internazionale op 19 punten. Juventus en Fiorentina hebben allebei 17 punten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.