Redactie
Redactie Wielrennen 3 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Primoz Roglic verruilt Jumbo-Visma voor Duitse ploeg Bora-hansgrohe

Wielrenner Primoz Roglic stapt over naar de Duitse ploeg Bora-hansgrohe. Dat meldt de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. De 33-jarige Sloveen heeft eerder zijn vertrek aangekondigd bij de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma, die mogelijk fuseert met de Belgische ploeg Soudal – Quick-Step.

Aanvankelijk werd de Britse ploeg Ineos Grenadiers genoemd als nieuwe werkgever van Roglic, drievoudig winnaar van de Ronde van Spanje en dit jaar winnaar van de Tirreno-Adriatico, de Ronde van Catalonië, de Ronde van Italië en de Ronde van Burgos. In de voorbije Vuelta werd hij derde, na ploeggenoten Sepp Kuss en Jonas Vingegaard.

Bora-hansgrohe is al enkele jaren bezig een sterke ploeg op te bouwen voor de grote wielerrondes. De Australiër Jay Hindley won in 2022 de Giro d’Italia, maar miste dit jaar het podium. Met Roglic hoopt de ploeg van sportdirecteur Rolf Aldag wel een gooi naar de Tourzege te doen. Roglic deed dit jaar niet mee aan de Ronde van Frankrijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.