Redactie
Redactie Vechtsport 3 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Rico Verhoeven klaar voor comeback in ring na knieblessure

Kickbokser Rico Verhoeven is klaar voor zijn eerste gevecht in bijna twee jaar. De wereldkampioen neemt het op 4 november tijdens het evenement Collision 6 van Glory in de Gelredome in Arnhem op tegen Tariq Osaro. Verhoeven kijkt ernaar uit weer de ring in te gaan, maar is niet onder de indruk van de grote in Nederland opgegroeide Nigeriaan. “Dit wordt een ander niveau voor hem”, zei de 34-jarige Brabander die dit jaar moest revalideren van een knieblessure en operatie.

Verhoeven kwam eind 2021 voor het laatst in actie voor Glory, toen hij te sterk was voor Jamal Ben Saddik. Hij zou het aanvankelijk in maart opnemen tegen de Kroaat Antonio Plazibat, maar vlak voor de bekendmaking van het gevecht raakte de Nederlandse wereldkampioen geblesseerd aan zijn knie. “Toen dat gebeurde, had ik eerst een gevoel dat het wellicht een teken was. Dat dit het was. Maar na de operatie begon ik erover te denken en besloot dat ik op mijn eigen voorwaarden wil stoppen.”

Verhoeven vertelde dat hij veel werk in zijn revalidatie heeft gestoken. “Ik ben blij dat ik er weer ben. Het was een lange weg terug. Daar staat normaal negen tot twaalf maanden voor en ik heb het in zeven maanden gedaan. Het harde werk heeft zich uitbetaald. Het lastigste was dat ik dingen pas kon doen wanneer dat mocht en dat ik rustig aan moest doen.”

Over zijn tegenstander Osaro had Verhoeven niets dan lof, maar het titelgevecht is wel van een andere orde. “Hij is een geweldige vechter. Ik heb al zijn gevechten gezien. Hij verdient een kans, maar 4 november is een andere test. Dit is een ander niveau.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.