Redactie
Redactie Tennis 5 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Zverev overwint shock bij US Open na incident met toeschouwer

De Duitse tennisser Alexander Zverev raakte behoorlijk van slag tijdens zijn partij op de US Open tegen de Italiaan Jannik Sinner nadat een toeschouwer volgens hem de bekendste uitspraak van Hitler van de tribune had geschreeuwd.

Het zou gaan om de woorden Deutschland über alles, een verwijzing naar het omstreden eerste couplet van het Duitse volkslied. Zverev meldde het incident halverwege de vierde set bij scheidsrechter James Keothavong. “Dit is niet te accepteren. Dit is ongelooflijk”, zei Zverev. Tijdens de pauze die daarna volgde, werd de man met behulp van andere toeschouwers geïdentificeerd en werd uit het stadion verwijderd.

De Duitse tennisser verloor de vierde set met 6-4. Maar plaatste zich daarna toch met 6-4 3-6 6-2 4-6 6-3 voor de kwartfinales, waarin hij het opneemt tegen de Spaanse titelverdediger Carlos Alcaraz.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.