Redactie
Redactie Tennis 5 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Medvedev strijdt tegen vriend Roeblev in kwartfinales US Open

Daniil Medvedev wacht een bijzondere wedstrijd in de kwartfinales van de US Open. De Russische tennisser neemt het daarin op tegen landgenoot Andrej Roeblev, zijn goede vriend en peetoom van zijn dochter Alisa.

Medvedev haalde de laatste acht door een overwinning op Alex de Minaur. De winnaar van het grandslamtoernooi in New York in 2021 versloeg de Australiër met 2-6 6-4 6-1 6-2.

Hij stond in 2020 in de kwartfinales ook tegenover Roeblev op de US Open. Toen won Medvedev. “We zijn echt hele goede vrienden. Daar gaat denk ik nooit iets tussen komen. We delen alles met elkaar. We reizen veel en zijn zoveel onderweg. Het is dan fijn om zo’n vriend op de tour te hebben.” Het dochtertje van Medvedev werd vorig jaar oktober geboren.

Ondanks de sterke band wil Medvedev ten koste van zijn vriend de laatste vier op de US Open halen. “Op de baan zijn we straks even geen vrienden, want we willen allebei winnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.