Redactie
Redactie Tennis 23 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Team Wereld neemt ruime voorsprong op eerste dag Laver Cup

De tennissers van Team Wereld hebben op de eerste dag van de Laver Cup een ruime voorsprong genomen op Team Europa. In Vancouver wonnen ze alle vier de wedstrijden.

Ben Shelton, Francisco Cerundolo en Felix Auger-Aliassime waren de beste in de drie enkelpartijen. In het dubbelspel haalden Frances Tiafoe en Tommy Paul het vierde punt binnen door een zege op Arthur Fils en Andrei Roeblev: 6-3 4-6 10-6.

Cerundolo versloeg in de eerste wedstrijd Alejandro Davidovich Fokina met 6-3 7-5. Auger-Aliassime ontdeed zich met 6-4 6-3 van Gaël Monfils en Shelton rekende met 7-6 (4) 6-1 af met Fils.

Teamcaptain John McEnroe was te spreken over zijn ploeg. “We hebben wat nieuw bloed en er is veel energie.” Roger Federer beëindigde vorig jaar bij de Laver Cup in een emotionele wedstrijd aan de zijde van zijn Spaanse rivaal Rafael Nadal zijn loopbaan. De Zwitserse tennislegende is dit jaar als toeschouwer aanwezig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.