Redactie
Redactie Autosport 23 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Ricciardo en Tsunoda bevestigen verlenging contract bij AlphaTauri Formule 1-team

Autocoureurs Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda rijden ook komend seizoen voor AlphaTauri in de Formule 1. Dat heeft het team bij de Grote Prijs van Japan bekendgemaakt.

Liam Lawson blijft reservecoureur. De 21-jarige Nieuw-Zeelander maakte de afgelopen weken indruk als invaller van de geblesseerde Ricciardo. De Australiër liep een gebroken middenhandsbeentje op bij de Dutch Grand Prix in Zandvoort en wordt sinds die tijd vervangen door Lawson. Het is nog niet duidelijk wanneer Ricciardo zijn rentree kan maken. Lawson liet eerder deze week weten niet blij te zijn als hij reserverijder zou blijven, maar hij moet straks toch weer plaatsmaken.

De 34-jarige Ricciardo nam eerder dit jaar bij AlphaTauri het stoeltje over van Nyck de Vries. Hij kijkt al uit naar het nieuwe seizoen. “Het worden mooie tijden voor het team gezien de progressie en de plannen voor de toekomst”, aldus Ricciardo. De Japanner Tsunoda is ook blij meteen een langer verblijf bij het team. “Ik kijk uit naar de samenwerking met Daniel en blijf vechten voor mooie resultaten met het team”, aldus de 23-jarige Tsunoda.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.