Redactie
Redactie Wielrennen 2 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Sepp Kuss grijpt leiderschap in Ronde van Spanje

Sepp Kuss heeft de leiding gegrepen in de Ronde van Spanje. De Amerikaanse wielrenner van Jumbo-Visma eindigde als zevende in de lastige achtste etappe van de Vuelta op de Xorret de Catí, die werd gewonnen door ploeggenoot Primoz Roglic. Roglic klopte van een kleine groep favorieten de Belg Remco Evenepoel en de Spanjaard Juan Ayuso. Tourwinnaar Jonas Vingegaard finishte als vijfde, Wout Poels werd negende.

Kuss neemt de leiderstrui over van de Fransman Lenny Martinez. De Amerikaan begon aan de rit met 8 seconden achterstand op Martinez. De Fransman van Groupama-FDJ kwam op 1.10 minuut als dertiende over de streep.

Voor Roglic is het de dertiende zege van het seizoen. De Sloveen van Jumbo-Visma won eerder dit jaar onder meer de Giro d’Italia.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.