Redactie
Redactie Tennis 6 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Sabalenka bereikt halve finale US Open voor derde jaar op rij

Aryna Sabalenka heeft voor het derde jaar op rij de laatste vier van de US Open bereikt. De 25-jarige tennisster uit Belarus, als tweede geplaatst in New York, won eenvoudig van de Chinese Zheng Qinwen: 6-1 6-4.

De Chinese stond voor het eerst in de kwartfinales van een grandslamtoernooi. Ze won in de vierde ronde van de Tunesische Ons Jabeur, vorig jaar finaliste in New York. Sabalenka weet sinds kort dat ze door de vroege uitschakeling van de Poolse Iga Swiatek na het toernooi zeker is van de nummer 1-positie op de wereldranglijst.

Het leverde Sabalenka geen extra zenuwen op. Ze won meteen op de opslagbeurt van de Chinese en liep uit naar 5-0. Toen pas lukte het Zheng om een game te winnen, maar Sabalenka pakte de set met 6-1. In de tweede set kon de Chinese nummer 23 van de wereld beter partij bieden. Op 3-3 in de set benutte de Belarussische haar eerste breakpunt van de tweede set. Twee games later kreeg ze haar eerste matchpoint, maar Zheng werkte dat weg. Op het tweede matchpoint op eigen service was het wel raak.

Sabalenka neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Marketa Vondrousova uit Tsjechië en de Amerikaanse Madison Keys.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.