Redactie
Redactie Tennis 9 september 2023
Leestijd: 2 minuten

Medvedev verslaat titelverdediger Alcaraz in halve finale US Open

Titelverdediger Carlos Alcaraz leed in de halve finale van de US Open een verrassende nederlaag tegen Daniil Medvedev. De Spanjaard ging in vier sets onderuit tegen de Rus, die na een partij van dik 3 uur met 7-6 (3) 6-1 3-6 6-3 te sterk was. De 20-jarige winnaar van Wimbledon noemde het verlies een goede les waar hij niet te lang bij stil wilde staan.

“Dit soort wedstrijden kunnen altijd gebeuren. Ik had gedacht dat ik al zover was dat het mij zou lukken om tijdens zo’n wedstrijd oplossingen te vinden, zodat het beter zou gaan. Maar blijkbaar ben ik nog niet volwassen genoeg om zulke wedstrijden aan te kunnen. Dus ik moet hier vooral van leren.” Hij probeerde zijn verlies vooral in perspectief te plaatsen. “Ik denk niet dat ik heel lang over dit verlies ga nadenken. Ik denk dat ik er vooral van zal groeien.”

Alcaraz lijkt zichzelf op de baan altijd goed onder controle te hebben, maar in het duel met Medvedev was de frustratie zichtbaar. Hij had het vooral lastig in de tweede set, waarin hij slechts één game wist te maken. Hij herstelde zich daarna wel door de derde set te pakken, maar slaagde er niet in de wedstrijd nog te verlengen.

Djokovic

Medvedev mag nu op herhaling tegen Novak Djokovic, die hij in 2021 in New York met drie keer 6-4 versloeg. “Hij zal wel tien keer beter spelen dan de vorige keer”, keek Medvedev vooruit. “Ik zal de beste versie van mezelf moeten zijn. Het is een hele opgave om hem te verslaan. Hij heeft 23 grandslamtitels en ik heb er maar één. ”

De Rus won de laatste ontmoeting tussen de twee in Dubai. Maar in de vier wedstrijden na de finale van de US Open was Djokovic te sterk. “Djokovic is altijd beter dan zijn vorige wedstrijd. Maar ik ga mij voorbereiden zoals ik altijd doe. Ik wil blijven vechten tot het einde. Dat moet je ook doen als je in een finale van een grandslamtoernooi staat.”

Vertrouwen

Zijn indrukwekkende zege op Alcaraz gaf hem wel veel vertrouwen. Al wilde hij waken voor overmoedigheid. “Na zo’n wedstrijd als dit, weet je dat je het nog een keer kunt doen. Dat wil je ook. Maar aan de andere kant moet je zo’n wedstrijd ook vergeten en je richten op de volgende.”

Djokovic kan in New York zijn 24e grandslamtitel pakken. Hij evenaart dan het record van Margaret Court.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.