Redactie
Redactie Vechtsport 9 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Kickboksers Badr Hari en collega’s eren aardbevingsslachtoffers Marokko tijdens wedstrijd

Badr Hari en de andere kickboksers met Marokkaanse roots zullen zaterdagavond stilstaan bij de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Badr Hari komt zaterdagavond in Parijs in actie tegen de Brit James McSweeney. Hij en zijn collega’s werden zaterdagochtend wakker met het nieuws over de aardbeving.

“We gaan vanavond zeker stilstaan bij dit verschrikkelijke nieuws. We zijn nu aan het kijken hoe we dat kunnen gaan doen”, aldus een woordvoerster van de organisatie Glory. “We gaan ervan uit dat iedereen vanavond wel de ring in gaat. Maar het verdriet en de zorgen zijn groot. Zeker omdat het lastig is om mensen daar te bereiken.”

Volgens de woordvoerster is iedereen met zijn gedachten bij de slachtoffers. “Normaal is iedereen nu gefocust op de wedstrijden en zijn volop in de voorbereiding. Badr Hari zit nu helemaal in zijn bubbel en we proberen hem er ook zo veel mogelijk in te laten. Maar er is veel spanning en verdriet.”

Bij de wedstrijden in Parijs worden veel Marokkanen verwacht. Er zijn in totaal 4000 kaarten verkocht. De verwachting is dat het voor een groot deel Marokkaanse fans zullen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.