Redactie
Redactie Wielrennen 25 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Wiebes sprint naar tweede ritzege in Ronde van Scandinavië

Wielrenster Lorena Wiebes heeft haar tweede ritzege in de Ronde van Scandinavië behaald. In de derde etappe over 134,9 kilometer van het Noorse Kongsberg naar Larvik won ze met overmacht de sprint. De renster van SD Worx bleef de Duitse Liane Lippert en de Deense Cecilie Uttrup Ludwig voor. Wiebes was eerder succesvol in de eerste etappe.

Ludwig behield de leiding in het algemeen klassement.

In de derde rit kregen de rensters een aantal beklimming voorgeschoteld. Er waren diverse aanvalspogingen, maar niemand slaagde erin weg te blijven. Het peloton was bijeen op weg naar de finish, waarna Wiebes sprintte naar haar elfde overwinning van dit seizoen.

Gashendel volledig open

“Dit was echt een zware inspanning bergop”, zei Wiebes. “Ashleigh Moolman-Pasio maakte de wedstrijd extra hard door al door te trekken aan de voet van de klim. Daarna viel het even wat stil, maar dan startten ze opnieuw met sprinten en dat met nog driehonderd meter te gaan. Dus moest ik ook al aangaan. Dit is een heel mooie zege, maar het heeft energie gekost.”

“Dit was anders dan normaal sprinten”, vervolgde Wiebes. “Het duurde langer dan een minuut. Je moet gewoon heel hard gaan, het gashendel volledig open gooien tot aan de finishlijn. Gelukkig kon ik het werk van mijn ploeggenoten afmaken. Ik had een goed gevoel op de beklimmingen vandaag, dus ik ben blij met mijn vorm.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.