Redactie
Redactie Basketbal 25 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Licentie Donar Groningen goedgekeurd, deelname aan BNXT League zeker

De licentiecommissie van de BNXT League, de basketbalcompetitie in Nederland en België, heeft de licentie van de Groningse club Donar goedgekeurd. Dat heeft de BNXT League vrijdag gemeld. De Groningse club, die doorgaat onder de nieuwe entiteit Donar Groningen BV, kan hierdoor komend seizoen deelnemen aan de BNXT League.

Eind juli vroeg Donar Groningen faillissement aan wegens financiële problemen. De club ging de afgelopen maanden met een groot aantal crediteuren in gesprek om afspraken te maken over achterstallige betalingen, maar de Belastingdienst wenste niet mee te werken aan een akkoord.

De club hoopte alsnog op een doorstart en bekeek of er mogelijkheden waren op topbasketbal in Groningen in het komende seizoen. Een taskforce, die de redding van de club moest bewerkstelligen, achtte de kans op een doorstart klein, maar nu staan de lichten toch op groen met de nieuwe entiteit Donar Groningen BV.

“Onder specifieke aanvullende voorwaarden”, die maandag bekendgemaakt zullen worden, heeft de Nederlandse club de licentie voor deelname aan de BNXT League alsnog op zak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.