Redactie
Redactie Tennis 5 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Eerste ronde masterstoernooi Toronto: Griekspoor tegen Zverev

Tallon Griekspoor neemt het op het masterstoernooi van Toronto in de eerste ronde op tegen de Duitser Alexander Zverev. Dat heeft de loting van het tennistoernooi in Canada bepaald.

Griekspoor is momenteel nog actief op het toernooi van Washington. Daar speelt de nummer 37 van de wereldranglijst later zaterdag (plaatselijke tijd) in de halve finale tegen de als eerste geplaatste Amerikaan Taylor Fritz.

Het toernooi van Washington is Griekspoors eerste toernooi sinds zijn uitschakeling in de eerste ronde van Wimbledon in juli. Daarvoor won de Haarlemmer het grastoernooi van Rosmalen. Dat was na zijn zege in Pune in India zijn tweede ATP-titel.

In Toronto is Zverev, winnaar van vijf masterstoernooien, als dertiende geplaatst. De 27-jarige Griekspoor is ongeplaatst. De Spanjaard Carlos Alcaraz is als eerste geplaatst en Daniil Medvedev uit Rusland is de nummer 2 van de plaatsingslijst. Het toernooi wordt gespeeld van 7 tot en met 13 augustus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.