Redactie
Redactie Wielrennen 5 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Denemarken triomfeert in WK baanwielrennen ploegachtervolging

Denemarken heeft bij de WK baanwielrennen in Glasgow de ploegachtervolging gewonnen. Niklas Larsen, Carl-Frederik Bévort, Lasse Leth en Rasmus Pedersen troefden in de finale de olympisch kampioenen van Italië met boegbeeld Filippo Ganna af.

Daarmee namen de Denen een late revanche voor de verloren finale bij de Spelen van Tokio. Italië leidde nu ook lang, maar in de slotfase bleken de Deense achtervolgers het sterkst: 3.45,161 tegen 3.47,396. In de strijd om het brons versloeg Nieuw-Zeeland buurland Australië.

Bij de vrouwen ging de zege op de ploegachtervolging naar Groot-Brittannië. Elinor Barker, Josie Knight, Anna Morris en Katie Archibald reden Nieuw-Zeeland op grote achterstand: 4.08,771 tegen 4.13,313.

In de strijd om het brons was Frankrijk te snel voor Italië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.