Redactie
Redactie Atletiek 19 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Nederlands sprintkwartet gediskwalificeerd bij WK atletiek door val Femke Bol

Het Nederlandse sprintkwartet heeft bij de WK atletiek in Boedapest op de 4×400 meter gemengde estafette naast een medaille gegrepen. Slotloopster Femke Bol ging kort voor het einde in leidende positie onderuit. Daarna kwam ze nog wel als derde over de finish, maar dat deed ze zonder het stokje dat ze tijdens haar val losliet en al over de finish was gegleden. De derde plaats was daardoor niet geldig. Het is verplicht om met het stokje over de finish te komen

Nederland lag lange tijd goed op koers. Nadat Liemarvin Bonevacia, Lieke Klaver en Isaya Klein Ikkink waren geweest, begon Bol als leidster als slotloopster. Bol zag in het laatste rechte stuk de Amerikaanse Alexis Holmes naderen. De verzuring bij Bol sloeg toe en ze kwam ten val. Ze stond snel op en eindigde alsnog als derde. Dat bleek vanwege het ontbreken van het stokje niets waard.

Het Amerikaanse team won goud in een wereldrecord. Het zilver ging naar Groot-Brittannië en Tsjechië eindigde als derde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.