Redactie
Redactie Atletiek 19 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Femke Bol valt in WK-finale estafette vlak voor eindstreep

Atlete Femke Bol kan haar val in de finale van 4×400 meter gemengde estafette bij de wereldkampioenschappen in Boedapest niet bevatten. Met de finish, en daarmee een gouden medaille, in zicht kwam ze ten val. De Nederlandse ploeg greep naast de medailles, omdat Bol het stokje losliet.

“Ik weet het niet precies. Ik wilde gaan, maar mijn benen wilden niet. Ik heb nog geknokt voor de derde plek, maar ik heb het stokje laten vallen. Soms denken mensen dat ik machine ben, maar dat is niet zo”, zei de zichtbaar aangeslagen Bol voor de camera van de NOS. “Ik snap niet waarom ik de benen niet had en waarom ik niet gefinisht ben.”

Bol leek fysiek in orde. “Ik voel niks, maar ik zal zo wel iets voelen als de adrenaline weg is.”

De andere atleten weigerden te wijzen in de richting van Bol en steunden haar. “Ooit gaan we wereldkampioen worden”, was Lieke Klaver stellig. “Het is al heel mooi dat we medaillekansen hadden en we laten het niet zomaar gebeuren. We gaan dit met z’n allen oplossen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.