Redactie
Redactie Wielrennen 17 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Skjelmose triomfeert in derde etappe Ronde van Denemarken

De Deense wielrenner Mattias Skjelmose heeft de derde etappe in de Ronde van Denemarken gewonnen en ook de leiding genomen in het algemeen klassement. De 22-jarige renner van Lidl-Trek achterhaalde in de finale van de 209 kilometer lange rit tussen Vejen en Vejle zijn weggesprongen land- en teamgenoot Mads Pedersen. In de laatste honderden meters, die licht bergop gingen, reed Skjelmose weg bij de wereldkampioen van 2019.

De Deense kampioen schreef dit jaar al de Ronde van Zwitserland op zijn naam. Skjelmose kon zich daarna echter niet onderscheiden in de Tour de France, waarin Pedersen wel een ritzege boekte. Op de WK in Glasgow deed Pedersen in de wegwedstrijd ook mee om de medailles. De Deen moest echter genoegen nemen met de vierde plaats, achter wereldkampioen Mathieu van der Poel, de Belg Wout van Aert en Tadej Pogacar uit Slovenië.

Voor eigen publiek in de Ronde van Denemarken gaven de twee renners van Lidl-Trek de derde etappe kleur. Pederson sprong op 23 kilometer van de streep weg uit de voorste groep, waarna Skjelmose de oversteek maakte. Hij sloot met nog 7,5 kilometer te rijden aan bij zijn ervaren teamgenoot en bleek daarna nog de meeste energie over te hebben.

10 seconden voorsprong

Skjelmose heeft in het algemeen klassement 10 seconden voorsprong op Pedersen. Magnus Cort Nielsen werd derde in de etappe en de Deen staat ook derde in het klassement, met 50 seconden achterstand.

De Nederlandse sprinter Fabio Jakobsen schreef woensdag de tweede etappe op zijn naam, nadat hij in de openingsrit tweede was geworden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.