Redactie
Redactie Volleybal 17 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Oranje volleybalsters starten EK met overwinning op Spanje

De volleybalsters van Oranje zijn het EK begonnen met een zege in drie sets op Spanje. De ploeg van bondscoach Felix Koslowski was in Tallinn, de hoofdstad van Estland, met 25-23 25-19 en 25-21 te sterk voor Spanje. Nederland staat tiende op de wereldranglijst, Spanje is de mondiale nummer 33.

In de eerste set liet Oranje Spanje na een 24-19-voorsprong nog terugkomen tot 24-23 en was er een foute service van Spanje voor nodig om de set binnen te halen. In de tweede set kwam Nederland met 8-4 achter, maar tot grote zorgen leidde dat niet. De ploeg van Koslowski won vijf punten op rij en had in het restant van de set continu de leiding.

Van spanning was in de derde set geen sprake in het nagenoeg lege stadion in Tallinn. Oranje hoefde niet tot het uiterste te gaan om de wedstrijd in drie sets te beslissen. Na ongeveer anderhalf uur maakte Eline Timmerman het af met een slim tikje, dat Spanje te machtig was.

Eerste grote toernooi

Nederland neemt het in de groepsfase ook nog op tegen Slowakije, Estland, Frankrijk en Finland. Alle poulewedstrijden worden in Tallinn gespeeld. Daarna gaat het toernooi verder in Italië en België.

Voor Koslowski is het zijn eerste grote toernooi als bondscoach. Hij volgde begin dit jaar Avital Selinger op. Op het vorige EK, twee jaar geleden, werd Nederland vierde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.