Redactie
Redactie Atletiek 17 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Onzekerheid over deelname Russische en Wit-Russische atleten in Parijs

Het is onwaarschijnlijk dat atleten uit Rusland en Wit-Rusland voor de Olympische Spelen van Parijs weer mee mogen doen aan internationale wedstrijden. Dat zei Sebastian Coe, voorzitter van de wereldatletiekfederatie World Athletics, kort na zijn herverkiezing in Boedapest, waar zaterdag de wereldkampioenschappen beginnen.

Sporters uit Rusland en Wit-Rusland zijn, vanwege de invasie in Oekraïne, sinds februari 2022 uitgesloten van internationale atletiek-ontmoetingen. Ook mogen ze niet meedoen onder neutrale vlag, zoals bij sommige andere sporten wel gebeurt.

“Ik heb geen kristallen bol, ik volg de wereldgebeurtenissen op dezelfde manier als jullie allemaal”, aldus Coe tegen journalisten. “Ons standpunt is heel duidelijk. Ons bestuur heeft dat standpunt duidelijk gemaakt. Ik ga op voorhand niet voor hen spreken, maar het zou me verbazen als dat standpunt onder het nieuwe bestuur anders is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.