Redactie
Redactie Tennis 17 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Levenslange schorsing voor Franse tennisser Musialek wegens matchfixing

De Franse tennisser Alexis Musialek is levenslang geschorst wegens matchfixing. Volgens de International Tennis Integrity Agency is de voormalig nummer 255 van de wereld tussen 2016 en 2018 betrokken geweest bij negen gemanipuleerde wedstrijden.

Het is volgens de ITIA bewezen dat de 35-jarige Musialek geld heeft ontvangen om voor bepaalde uitslagen van wedstrijden te zorgen en dat hij bovendien andere spelers zover heeft gekregen om niet hun uiterste best te doen. Ook heeft de Fransman geweigerd om mee te werken aan het onderzoek door bewijs achter de houden.

De zaak van Musialek maakt deel uit van een matchfixingzaak in België, waarbij de initiator vijf jaar gevangenisstraf heeft gekregen. De betrokkenen hebben ook ieder een geldboete van 50.000 dollar, omgerekend zo’n 46.000 euro, gekregen.

Musialek, die ook niet als coach actief mag zijn, kwam vorig jaar voor het laatst in actie op de tennistour. Hij haalde in 2018 de tweede ronde van het gemengd dubbelspel van Roland Garros.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.