Redactie
Redactie Autosport 11 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Nyck de Vries verruilt Formule 1 voor studie aan de Harvard Universiteit

Nyck de Vries gaat studeren na zijn mislukte seizoen in de Formule 1. De 28-jarige coureur gaat aan de Universiteit van Harvard de cursus ‘Negotiation and Leadership’ volgen, zo heeft hij tegen de website racingnews365.com verteld.

De Vries werd een maand geleden door AlphaTauri aan de kant geschoven wegens tegenvallende resultaten. De Nederlander pakte geen enkel punt voor de WK-stand. De Australiër Daniel Ricciardo heeft zijn plek inmiddels ingenomen.

“Eigenlijk niet”, reageerde De Vries op de vraag of het vertrek uit de koningsklasse van de autosport lastig te accepteren was. “Ik heb veel steun ontvangen en het is allemaal erg natuurlijk verlopen. Ik heb veel gegolfd sindsdien.”

Studie

Mogelijk keert De Vries binnen afzienbare tijd terug in de Formule E, de raceklasse waar hij wel successen vierde. Maar eerst wacht hem vanaf volgende maand een studie. “Ik heb eigenlijk nog nooit gestudeerd in mijn leven. Ik heb mijn middelbare school niet eens afgemaakt”, zei De Vries.

“Maar in september ga ik een cursus volgen aan Harvard: Negotiation and Leadership. Een beetje studeren. Meer omdat ik het gewoon leuk vind nu ik wat tijd en interesse heb om andere dingen te leren.”

Grand Turismo

Racingnews365 sprak De Vries tijdens de première van de film Gran Turismo, die deze week is uitgekomen.

De eerstvolgende Grote Prijs in de Formule 1 is die van Zandvoort, over twee weken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.