Redactie
Redactie Basketbal 11 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Giannis Antetokounmpo mist wereldkampioenschap basketbal door knieblessure

De Griekse sterspeler Giannis Antetokounmpo doet definitief niet mee aan het wereldkampioenschap basketbal dat over twee weken begint. De 28-jarige speler van Milwaukee Bucks is niet op tijd hersteld van een knieoperatie.

“Na maanden van hard werk en meerdere gesprekken met de medische staf is het duidelijk dat ik niet klaar ben om te spelen op het niveau dat ik nodig heb op het WK”, schreef Antetokounmpo op sociale media. “Ik ben enorm teleurgesteld in deze uitkomst.”

Antetokounmpo onderging eind juni een operatie aan zijn linkerknie. Bucks-trainer Adrian Griffin zei naderhand dat hij verwachtte dat de Griek op tijd terug is voor het trainingskamp in september ter voorbereiding op het nieuwe NBA-seizoen.

Het WK basketbal staat vanaf 25 augustus op het programma in Japan, Indonesië en de Filipijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.