Redactie
Redactie Volleybal 22 augustus 2023
Leestijd: 2 minuten

Volleybaldames Oranje boeken vierde EK-winst tegen Frankrijk

De Nederlandse volleybalsters hebben in Estland ook hun vierde duel op het EK gewonnen. Het team van bondscoach Felix Koslowski versloeg in een spannende wedstrijd Frankrijk met 3-1 (25-23 27-25 21-25 26-24).

Oranje verzekerde zich met de zege van de groepswinst. Het Nederlandse team had de eerdere wedstrijden tegen Spanje, Slowakije en Estland eveneens gewonnen. De ploeg sluit woensdag de groepsfase af met een wedstrijd tegen Finland, waarna het toernooi verdergaat in Italië en België. Nederland speelt de achtste finale in Florence tegen de nummer vier uit groep B met Italië, Bulgarije, Roemenië, Zwitserland, Bosnië en Herzegovina en Kroatië.

Oranje, dat nog geen set had afgestaan in Estland, begon ook tegen Frankrijk goed. Na een spannende slotfase haalde de nummer 4 van het vorige EK de eerste set met 25-23 binnen. Frankrijk nam ook in de tweede set een aantal keer een voorsprong, maar Nederland draaide de set opnieuw in zijn voordeel om: 27-25.

Derde en vierde set

Ook in de derde set toonde Oranje veerkracht. Frankrijk nam een 15-10-voorsprong, maar met vier punten op rij vond Nederland weer de aansluiting. De Françaises liepen echter opnieuw uit en dit keer gaven ze de voorsprong niet meer uit handen: 21-25.

De vierde set kende hetzelfde verloop als de eerste twee. Frankrijk creëerde een marge van 4 punten (21-17), waarna Oranje even later weer langszij kwam op 23-23. Dankzij een block van Marrit Jasper kwam Nederland op 24-23, maar Frankrijk wist het eerste matchpoint nog weg te poetsen. Een tweede matchpoint werd even later door Jasper verzilverd: 26-24.

Plak over zege

“We wisten dat we een technisch vaardig team vol passie tegenover ons zouden krijgen”, zei uitblinkster Celeste Plak na afloop. “Daar hadden we iets extra’s voor nodig en vandaag was dat de bank, die ons heeft geholpen om te blijven vechten, om erin te blijven geloven en die het verschil maakte. Dit was echt wat je noemt een teamprestatie.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.